3 ting dine videoproduktioner skal tilpasses

Videoproduktioner skal tilpasses 3 ting

1: Målgruppen

Den kundegruppe du henvender dig til, skal kunne ses i dine videoproduktioner. 

Unge bliver (generelt set) tiltrukket af hurtige klip, energisk musik og fancy effekter. De har simpelthen brug for ‘action’.
Ældre bliver typisk lettere stressede af den slags. Her skal der dvæles ved detaljen og bruges rolige ‘strøg’ i videoproduktionen.

Det er naturligvis helt overordnet, for unge går også til yoga og wellness – og her begynder tingene at flyde lidt sammen.

Derfor skal videoproduktion være omhyggelig planlagt – i et samarbejde mellem dig og videografen.

Videoproduktioner til alt
Software til videoproduktion

Her kan du se eksempler på reklamefilm produceret til forskellige målgrupper og platforme.

2: Platformen

Platformen hvor videoproduktionen skal fremvises, afgør kvalitet, format, længde, om den skal tekstes og meget mere.

Reklamefilm anbefalinger Facebook

Facebook (og flere andre sociale medier) anbefaler at du holder dig under 15 sekunder. Det kan du læse mere om ved at klikke her hos Facebook.
Det begrænser naturligvis hvad du kan nå at fortælle. Men det gør ikke reklamefilmen ringere – tværtimod. Det ‘tvinger’ dig til at arbejde ud fra USP princippen. 
USP står for unique selling proposition – eller ‘unik salgsproposition’.

Er din videoproduktion tiltænkt hjemmesiden, kan du fortælle noget mere nuanceret – og her kan du fråse lidt mere med tiden. Et minut, måske to eller tre. Det afhænger af dit budskab og formål med at have videoen på din hjemmeside. Det er i øvrigt en RIGTIG god idé – og det kan du læse mere om ved at læse ‘hvorfor video virker i digital markedsføring’.

Taler vi de mere traditionelle medier: TV og biograf – ja så afhænger det jo af dit budget. For begge steder betaler du pr sekund. Dog ser man sjældent tv/biografreklamer på ret meget mere end 20-30 sekunder.

Videoproduktionen skal måske bruges til outdoor markedsføring – og her taler vi igen normalt om korte budskaber, så vi taler om få sekunder.

 

Er det dyrt at få lavet en reklamefilm?
Videoproduktionens platform

3: Dit behov og budget

Det er alt sammen meget godt!
Men hvad hjælper det, hvis det koster spidsen af en jetjager – og Stephen Spielberg ikke lige har tid i kalenderen til at instruere og producere din film?

Det er det sidste punkt, i min ultra-simplificerede liste, over de 3 ting dine videoproduktioner skal tilpasses efter.

Det er her vi sammen finder ud af hvad dit behov går ud på – og hvad dit budget er til videoproduktionen.

Måske har du selv optaget noget på din telefon? Måske er en af dine ansatte – eller et af dine børn, ferm med et kamera? 

Uanset hvad, så er der muligheder for at få skruet en god film sammen, til fornuftige priser. Jeg har før løst opgaver for kunder, der selv har optaget på eget kamera/telefon.

Her bliver min opgave som producer/klipper dog en del vanskeligere (og dermed dyrere for dig), hvis vi ikke først har haft en snak om hvad der er nødvendigt at filme/tage billeder af, for at filmen skal se professionel ud.

 

Nysgerrig? 

Kontakt – helt uforpligtende.

Standard Kontakt Formular
Kun felter markeret med * er nødvendige at udfylde. 
Ring nu